Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚVOD

17. 6. 2014

Napřed o letošní dovolené tak nějak všeobecně a v dalších příspěvcích pak bude následovat detailní popis, rozdělený do třech částí.

A mimochodem v té poslední části je na konci věta o tom, že jsem hned první den v práci po dovolené koukal na letenky na příští rok a že už byly k dispozici nějaké cenově příhodné, na květen, protože bych tam pro změnu rád jel zase se kouknout na kytky. A že uvidím, co s tím udělám.

Tak asi hned týden nato jsem s tím opravdu "něco udělal" prostě jsem je koupil. Sice jsem už nechytil jednu "akční" neobyčejně levnou letenku pro zpáteční let a taky u Aegean Airlines změnili cenovou politiku, a tak výsledkem bylo, že jsem zaplatil o asi 500 více, než jsem platil letos, ale i to bylo pořád ještě dobré.

K té cenové politice Aegean Airlines nově mají od nynějška nejlevnější lety (a pouze ty se objevují v úvodní nabídce!!) nazvané GoLight, ale do nich si za případné zavazadlo k odbavení člověk musí připlatit 20 €, případně i o něco víc (free je jen zavazadlo kabinové). A tak se dost často vyplatí koupit si o něco dražší let, označený jako "Flex", protože jeho cena bývá i o dost nižší, než let GoLight + báglovné.V ceně této kategorie letů je totiž zavazadlo do 23 kg zdarma a ještě navíc při zrušení letu člověk dostane zpět nejen letištní poplatky, ale taky tuším do 50 € za letenku.

Jenomže to vím teď, při objednávání letenky mi to nedocvaklo, podívat se i na tuto možnost, a výledkem bylo, že jsem zaplatil o asi tak 20-30 €  více (za lety GoLight + báglovné), než kdybych použil mozek a koupil lety Flex. Tak bacha na to, kdyby se někdo chtěl svézt s touto společností.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář